Banneri
 etusivu yhdistys
yhteystiedot

"Tavaraa on ko Mäkitalon vintillä."

Siikaisten ensimmäinen "seisova" kansakoulu on rakennettu v. 1882. Koulutyön päätyttyä kunta kunnosti asiantuntijoiden valvonnassa koulun tilat ja ympäristön.

kuistikoulu

Siikaisten Kotiseutu- ja museoyhdistys sai Siikaisten kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan siirtää kokoelmansa koulun tiloihin v. 1985. Rakennukset omistaa Siikaisten kunta.

Koulua kutsutaan myös Kuistikouluksi rakennusta koristavan vanhan siikaislaisen lasikuistin mukaan. Koulun pihapiriissä järjestetään kesäteatteriesityksiä, pelimannikonsertteja ja muita tapahtumia.

kansallispuvut

Koulun kaksi entistä luokkahuonetta kertovat siikaislaisten entisestä elämänmenosta. Isommassa luokassa on työkaluja, esim. pellavan, villan sekä maidon käsittelyssä tarvittuja esineitä ja apteekin välineistöä.

Lasivitriinissä on Siikaisissa tehdyn rahalöydön aarteita sekä museon vanhin esine: kivikautinen vasarakirves. 
Pieni välihuone on sisustettu sota-ajan muistoille.
Tila toimii myös kokoushuoneena. Entinen opettajan kamari on sisustettu koululuokaksi. Kalusteet on saatu Siikaisten lakkautettujen koulujen jäämistöistä. Siikaisissa oli aikoinaan 12 kansakoulua.

vanhanajan koulupäivä

Toisessa luokkahuoneessa on entisajan tupatunnelmaa kangaspuineen ja ruokapöytineen. Huoneen nurkassa on pieni pukunäyttely, jossa on Api Koskisen ja hänen Hilma-rouvansa juhlapuvut sekä Api-kanttorin liivin mukaan valmistettu Siikaisten kansanmiehen juhlaliivi.

puku


    SIIKAISTEN KOTISEUTUMUSEO | KIRKKOTIE 3 | 29810 SIIKAINEN