Banneri
tietoa meistä kuvagalleria
yhteystiedot

 
Siikaisten kotiseutumuseon kyltti
tervetuloa

Siikaisten kotiseutumuseo on monipuolinen kokonaisuus siikaislaista historiaa. Tutustutamme jälkipolvia paikalliseen perinteeseen paitsi esinenäyttelyiden, myös erilaisten kesätapahtumien kuten suosittujen puistokonserttien muodossa.

Puukirkon ja hautausmaan vieressä sijaitsevan museoalueen päärakennuksena toimii kirkonkylän entinen kansakoulu. Pihapiirissä on "piharivin" lisäksi aitta, viljamakasiini, pakari sekä talkoovoimin rakennettu näyttelykorsu. Lisätietoa museotilat-osiossa. 

HISTORIAA

Siikaisten museoyhdistyksen perustava kokous pidettiin 18.7.1954 ja yhdistys lisättiin rekisteriin vuonna 1955.

Yhdistyksen tarkoituksena on koota ja tallettaa Siikaisten pitäjän menneisyyttä ja sen asukkaiden entistä elämää valaisevaa aineistoa, suojella toimialueen kulttuurimuistoja ja herättää paikkakunnalla harrastusta niihin.

Yhdistys pyrkii toteuttamaan tarkoitustaan toimeenpanemalla pitäjälle ominaisten historiallisten ja kansantieteellisten ilmiöitten tutkimista, järjestämällä sitä koskevaa aineistoa seudun menneisyyttä kuvastavaksi museoksi, panemalla toimeen esitelmätilaisuuksia aiheesta, retkeilyjä, kotiseutujuhlia ym.  (lainaus perustamisasiakirjasta)


    SIIKAISTEN KOTISEUTUMUSEO | KIRKKOTIE 3 | 29810 SIIKAINEN